Waarom Jouw Verouderde Website Je Klanten Kost!

De kwaliteit van jouw website heeft grote gevolgen voor hoe je klanten denken over je bedrijf.

Hier zijn natuurlijk goede redenen voor, maar wat zijn deze redenen nu precies?

In deze blog heb ik 12 feiten op een rijtje gezet waarom het belangrijk is voor uw bedrijf om een goede website te hebben. Bekijk ze eens als je benieuwd bent wat er allemaal bekend is over klanten op uw website. Let vooral op feiten 8, 9 & 10!

Laten we er eens in duiken……

 1. Het duurt ongeveer 50 milliseconden (dat is 0,05 seconde) voordat bezoekers een mening vormen over uw website. Deze mening bepaalt of ze uw site leuk vinden of niet, of ze blijven of vertrekken.

Je hebt misschien duizenden bezoekers per week op je website, maar als je ze niet kan omzetten in klanten is dat een probleem. Het doel van je website moet zijn een first-time bezoeker om te toveren in een klant. De website moet dan ook gemaakt zijn om de klant binnen 0,05 seconde te overtuigen, dit doe je met een mooi en strak design van je website.

 1. Volgens Google is het onwaarschijnlijk dat 61% van de gebruikers terugkeert naar een site op mobiel als ze problemen hebben om er toegang toe te krijgen. En 40% bezoekt in plaats daarvan de site van een concurrent.

Als bezoekers problemen ervaren op je site of moeite hebben met het navigeren hierop dan zullen ze niet willen terug keren naar je website. Hiernaast is het ergst gevolg dat ze besluiten de website van de concurrent te bezoeken. Hierdoor verlies je niet alleen de mogelijkheid op een klant, maar geef je de concurrent de kans om deze klant te winnen. Dit doen ze dan ook door het hebben van een goede website.

 1. 88% van de consumenten die op een mobiel apparaat naar een type bedrijf zoeken, belt of gaat binnen 24 uur naar dat bedrijf.

Lokale bedrijven profiteren erg veel van het hebben van een goede site die makkelijk en toegankelijk is voor een mobiele gebruiker. Lokale bedrijven krijgen hun meeste leads en conversies van de klanten die in hun omgeving hun website bekijken. Daarom is het erg belangrijk dat een bedrijf zijn contact gegevens en adresgegevens goed en duidelijk heeft weergegeven.

 1. 57% van de internetgebruikers zegt dat ze een bedrijf met een slecht ontworpen website op mobiel niet zullen aanbevelen.

Meer dan de helft van de internetgebruikers zegt dat ze een slecht ontworpen website niet zullen aanbevelen aan andere. Dit heeft grote gevolgen voor bedrijven. Zonder dat ze hebben kunnen laten zien dat hun diensten of producten uitstekend zijn worden ze al niet aanbevolen. En voor bedrijven is mond op mondreclame erg belangrijk.

 1. 38% van de mensen stopt met interactie met een website als de inhoud of lay-out onaantrekkelijk is.

Hoe de website eruitziet, welke woorden je gebruikt, welke tool je gebruikt, een eigen stijl en welke informatie is snel zichtbaar. Dit zijn een paar van de factoren die samen de formule kunnen vormen voor een aantrekkelijke website. Maar deze factoren kunnen er ook voor zorgen dat alleen al bij het lay-out stuk mensen afhaken en je website verlaten. Dit geeft duidelijk weer waarom een goed bedacht design belangrijk is om klanten te generen op jouw website.

 1. 88% van de onlineconsumenten keert minder snel terug naar een site na een slechte ervaring.

Een goede ervaring is een van de meest belangrijke factoren in het behouden van een klant. Wanneer de klant een goede ervaring heeft gehad op jouw website, is hij sneller geneigd terug te keren naar je website. Bij een slechte ervaring is de kans op terug keren aanzienlijk laag bijna 90%! Een verloren klant komt dus zelden terug. De sleutel is het vertrouwen van de klant winnen en garant kunnen staan voor een goede ervaring op jouw website.

 1. 75% van de consumenten geeft toe een oordeel te vellen over de geloofwaardigheid van een bedrijf op basis van het ontwerp van de website van het bedrijf.

Drie kwart van de mensen stelt zijn of haar oordeel over de geloofwaardigheid van een bedrijf op allen door het bekijken van de website. Een bedrijf heeft online minder de kans om door haar aanbod van producten en diensten de geloofwaardigheid te bieden. Wat telt is het ontwerp van de website, hierna bekijkt de klant pas de rest. Een website opgebouwd uit goede elementen, die direct zichtbaar zijn voor de klanten bouwt vertrouwen op.

 1. Verwacht wordt dat mobiele apparaten eind 2023 74% van het wereldwijde internetgebruik zullen uitmaken.

Mobiele optimalisatie op je website wordt steeds belangrijker. Aan het einde van het jaar zal 3 op de 4 bezoekers je website bekijken via zijn of haar mobiele telefoon. Deze cijfers laten zien hoe belangrijk het is dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele gebruikers, veel verouderde websites hebben dit helaas niet. Wanneer mobiele bezoekers geen fijne ervaring hebben geresulteerd in slechte gevolgen voor bedrijven, bekijk feit nummer 9 maar!

 1. Bijna 8 op de 10 klanten zouden stoppen het bekijken van een website met content die niet goed wordt weergegeven op hun apparaat.

Als de content van jouw website niet goed leesbaar is op hun apparaat zal 80% van de bezoekers de website verlaten. Dat is niet niks! Dus bijna 75% van de bezoekers zullen op mobiel je site bezoeken en hiervan zal 80% je website niet meer bekijken mocht hij niet goed weergegeven worden op hun mobiele telefoon. Bezoekers willen geen extra tijd spenderen met het in- en uitzoomen van tekst om het te kunnen lezen. Ze verwachten direct alles goed te kunnen lezen.

 1. De gemiddelde conversiepercentages van smartphones zijn 64% hoger dan die van desktop.

Mochten de 2 eerdere punten je niet over hebben gehaald om je website mobiel vriendelijker te maken, dan zal dit feitje je hopelijk overtuigen. Het conversiepercentage bij bezoekers met smartphones ligt 64% hoger dan die van desktop bezoekers. Dit laat dus zien hoe belangrijk de mobiele website bezoekers zijn voor uw bedrijf. Ze zijn veel sneller geneigd om iets te kopen!

 1. Uit een onderzoek bleek dat 94% van de negatieve feedback op websites betrekking had op het ontwerp.

94% van alle negatieve feedback op websites ging over het design van de website. Dit laat zien dat klanten erg veel belang hebben bij een website met een goed ontwerp. Verzorg je dat dan behaal je veel voordelen bij klanten en voorkom je veel negatieve feedback.

 1. 44% van de websitebezoekers verlaat de website van een bedrijf als er geen contactgegevens of telefoonnummer zijn.

Als laatste feit willen we meegeven hoe belangrijk het is voor een bedrijf om hun contact gegevens te delen en goed zichtbaar te maken voor hun klanten. Klanten hebben vaak vragen voor het bedrijf of over de producten. Wanneer ze geen contact op kunnen nemen met het bedrijf zullen ze met vragen blijven zitten en dus zonder zekerheid de dienst of product niet willen aanschaffen.

13. Bedrijven gaan soms liever zelf aan de slag met Elegant Themes!

Wil je zelf aan de slag met het optimaliseren van je website? Wij ook, daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Elegant Themes. Met deze thema bouwer bouw je gemakkelijk een website vanuit 2000+ verschillende templates!

Neem een kijkje hieronder naar elegant themes!
https://www.elegantthemes.com/affiliates/idevaffiliate.php?id=74783

Interesse in een geoptimaliseerde website laten maken?
Neem contact met ons op!
www.dag-agency.com/contact/

Of bekijk onze verschillende projecten!
www.dag-agency.com/cases/

Referenties

https://www.sweor.com/firstimpressions

https://blog.hubspot.com/marketing/compelling-stats-website-design-optimization-list

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01449290500330448

https://www.socialmediatoday.com/content/importance-local-businesses-being-found-mobile-devices-infographic

https://dag-agency.com/12-feiten-waarom-een-goede-website-belangrijk-is-in-2023/