Geen Chatbot Gebruiken Kost Jouw Bedrijf Klanten!

Het gebruiken maken van een Chatbots zal zorgen voor direct contant met je klanten en dus meer conversies!!!.

Dit zal natuurlijk niet zomaar gebeuren, hoe kan het dan?

In deze blog heb ik 12 feiten op een rijtje gezet waarom het belangrijk is voor uw bedrijf om een chatbot te installeren op uw website. Deze vele voordelen zullen zorgen voor meer conversies binnen uw bedrijf.

Een Chatbot vergt ook niet veel tijd van u als gebruiker, installeren, opstellen en klaar is kees!

Laten we er eens in duiken……

  1. Leads generen

Je chatbots kunnen al beginnen met het verzamelen van leads voor je marketingteam voordat de chat officieel begint. Dit wordt gedaan door de informatie van de bezoeker op te vragen om het gesprek op gang te brengen.

Naast het verzamelen van leads bieden chatbots het voordeel dat ze leads kwalificeren voordat ze worden doorgegeven aan uw verkoop- of serviceteam. Door vragen te stellen met betrekking tot de klantreis, kan de bot identificeren welke leads overeenkomen met uw verschillende aanbiedingen.

Als u bijvoorbeeld een cadeauverpakkingsbedrijf runt met meerdere pakketten voor verschillende gelegenheden, kan de chatbot vragen: “Wat is de gelegenheid?” om de voorsprong te kwalificeren. Op deze manier kunnen uw agenten tijd besparen door het stadium van de lead in de verkooptrechter en hun voorkeuren te kennen.

2. Verhogen sales

Door nieuwe producten onder de aandacht te brengen en kortingen te geven aan potentiële klanten, kunnen chatbots nieuwe bezoekers van een website omzetten in nieuwe klanten, wat resulteert in meer verkopen voor uw bedrijf.

Bovendien kunnen chatbots proactief meldingen naar websitebezoekers sturen, waardoor het aankoopbeslissingsproces wordt versneld. Deze meldingen kunnen informatie bevatten over uw lopende aanbiedingen of updates over het bedrijf. Chatbots kunnen klanten ook helpen bij het vinden van wat ze nodig hebben.

Een voorbeeld van hoe dit voordeel kan worden benut, is door een retail-chatbot te gebruiken om gepersonaliseerde product aanbevelingen te presenteren en te helpen bij het plaatsen van bestellingen. Bovendien kunnen chatbots helpen om bezoekers verder in de verkooptrechter te leiden en ondersteuning te bieden bij het volgen van leveringen en andere vragen.

  1. Kosten besparing 

Een belangrijk voordeel van het gebruik van chatbots is kostenbesparing. Chatbots kunnen verschillende dagelijkse taken automatiseren, zoals het beantwoorden van veel gestelde vragen en het plannen van afspraken. Dit maakt uw klantenserviceteam vrij om zich te concentreren op complexere vragen.

Door een chatbot te implementeren, kunt u kosten besparen die zouden zijn gemaakt door personeel in te huren voor elke taak of door een platformonafhankelijke oplossing te ontwikkelen om repetitieve taken te beheren. Bovendien kunt u mogelijk uw personeelsbehoeften verminderen, aangezien de bots een aanzienlijk deel van de werklast aankunnen. Hoewel een paar agenten nog steeds nodig kunnen zijn om toezicht te houden op de operaties en indien nodig in te grijpen, kunnen chatbots het proces versnellen.

Stel dat uw bedrijf € 2.000 per maand uitgeeft aan elke medewerker van de klantenondersteuning. In dat geval kan het gebruik van chatbots van een leverancier voor ongeveer € 40 per maand voor een onbeperkt aantal chatbots tot aanzienlijke besparingen leiden. Dit kan oplopen tot duizenden dollars aan bespaarde inkomsten tegen het einde van het jaar.

  1. Verbeterd klanten interacties aanzienlijk

Chatbots kunnen dienen als virtuele assistenten voor uw klanten, waardoor hun ervaring wordt verbeterd en de betrokkenheid wordt vergroot. In plaats van gewoon door uw e-commercesite te bladeren, kunnen klanten contact opnemen met de chatbot om persoonlijke ondersteuning te krijgen.

Chatbots bieden informatie in kleinere, gebruikers specifieke brokken, waardoor de interactie persoonlijker en informatiever wordt. Het resultaat is dat klanten meer geneigd zijn om betrokken en beter geïnformeerd te blijven dan wanneer ze een lang, oninteressant kennisbankartikel zouden lezen.

Studies tonen aan dat bedrijven die klanten betrekken op sociale media de uitgaven van klanten met 20% tot 40% kunnen verhogen. Dit benadrukt het belang van real-time betrokkenheid bij uw bezoekers, niet alleen als een waardevolle tool voor klantenservice, maar ook als een winstgevende bedrijfsstrategie.

  1. Biedt conversiemarketing voor uw bedrijf

Een bijkomend voordeel van het gebruik van chatbots in uw bedrijf is dat ze kunnen dienen als een waardevol onderdeel van uw marketingstrategie. Marketingchatbots kunnen producten aanbevelen, bestellingen opnemen en klanten door de verkooptrechter leiden met behulp van conversatie-AI.

Bovendien kunt u de door chatbots verzamelde gegevens gebruiken om toekomstige klantinteracties, inclusief uw e-mailmarketingcampagnes, te personaliseren. Ze kunnen helpen de kloof te overbruggen tussen het moment dat een klant interesse toont in uw producten en het moment dat een verkoopvertegenwoordiger deelneemt aan het gesprek.

Overweeg een hypothetisch scenario waarin een potentiële klant uw website bezoekt, maar vertrekt zonder een aankoop te doen. Na een bepaalde periode kan een chatbot opduiken en een interactief spinnenwiel aanbieden dat kortingen en andere prikkels geeft aan de bezoeker. Deze interactieve aanpak spreekt de gebruiker aan en ontvangt een kortingscode voor uw nieuwste collectie. Ze zijn misschien geneigd te denken: “het zou zonde zijn om het te verspillen”, en besluiten een aankoop te doen, wat resulteert in een verkoop voor uw bedrijf.

  1. Verlaagt bounce rate aanzienlijk

Het bouncepercentage van uw website hangt nauw samen met hoe betrokken uw bezoekers zijn tijdens het browsen door uw inhoud. Deze statistiek vertegenwoordigt het percentage bezoekers dat uw site verlaat nadat ze alleen de eerste pagina hebben bekeken.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van chatbots is dat ze je publiek kunnen vermaken en betrekken terwijl ze hulp bieden. Door de betrokkenheid te vergroten, kunnen chatbots bezoekers langer op uw website houden, wat uw positie in zoekmachines en de algehele klantervaring kan verbeteren.

Hoge bounce percentages kunnen erop wijzen dat potentiële klanten niet vinden wat ze nodig hebben en doorstromen naar uw concurrenten. Een chatbot kan dit probleem echter helpen aanpakken door te verschijnen wanneer een bezoeker op het punt staat te vertrekken en hulp te bieden bij het vinden van de gewenste informatie of door een kortingscode te verstrekken.

  1. Klantenservice 24/7 beschikbaar

Chatbots bieden 24 uur per dag klantenondersteuning, beantwoorden vragen direct of leiden klanten naar de juiste productpagina. Met chatbots hoeven klanten niet langer te wachten op kantooruren om de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Stel je bijvoorbeeld een klant voor die ’s avonds laat op je website winkelt, maar moeite heeft om het exacte model van het product te vinden dat ze willen. Ze kunnen geen contact opnemen met uw ondersteuningsteam omdat het buiten kantooruren is. Maar met een chatbot kunnen ze direct hulp krijgen en uiteindelijk vinden wat ze zochten. Als gevolg hiervan is de kans groter dat ze een bestelling plaatsen en tevreden vertrekken met de klantenservice die ze hebben ontvangen.

  1. Proactieve klantenservice

Een voordeel van chatbots voor bedrijven is dat ze proactieve klantcommunicatie mogelijk maken, wat veel bedrijven niet doen. Door gesprekken met klanten te beginnen in plaats van alleen op hen te reageren, kunnen bedrijven hun klantbetrokkenheid en klanttevredenheid verbeteren. Volgens studies heeft maar liefst 68% van de shoppers een positievere kijk op merken die proactieve klantenservice bieden.

Chatbots zijn hiervoor vooral handig omdat ze met een onbeperkt aantal mensen tegelijk kunnen communiceren. Dit betekent dat bedrijven de communicatie met alle websitebezoekers effectief kunnen initiëren, zelfs als ze niet genoeg mankracht hebben om dit handmatig te doen.

  1. Snellere reactie tijd

In de snelle wereld van vandaag verwachten klanten snelle reacties, waarbij 96% van de shoppers binnen vijf minuten een reactie verwacht. Chatbots kunnen helpen aan deze verwachtingen te voldoen door direct antwoord te geven op eenvoudige vragen, waardoor de wachttijd voor klanten wordt teruggebracht tot slechts enkele seconden.

Wanneer vertegenwoordigers van de klantenservice een achterstand hebben van honderden verzoeken, kan het moeilijk zijn om aan deze verwachting te voldoen. Chatbots kunnen de werklast echter verlichten door veelvoorkomende of eenvoudige verzoeken af ​​te handelen, waardoor menselijke agenten zich kunnen concentreren op complexere vragen.

  1. Eindeloos geduld

In tegenstelling tot klantvertegenwoordigers en klanten die soms hun geduld kunnen verliezen, doen chatbots dat niet. Ongeduld is een van de menselijke fouten die kunnen optreden tijdens een gesprek tussen een vertegenwoordiger en een klant. Chatbots daarentegen kunnen het geduld tonen dat geen mens kan evenaren. Hierdoor kunnen ze efficiënt omgaan met problemen met de klantenservice die zich kunnen voordoen.

 

Geïnteresseerd in het zelf opzetten van een chatbot? 

Wij van DAG-Agency raden de chatbot van Tidio aan! (Deze gebruiken wij zelf)

Er is zoveel mogelijk met deze chatbot dat wij een samenwerking met ze zijn aangegaan, bekijk de chatbot hieronder!
https://get.tidio.net/aff_c?offer_id=15&aff_id=2935

Interesse in het laten opzetten van een chatbot?
Neem contact met ons op!
www.dag-agency.com/contact/

Of bekijk onze verschillende projecten!
www.dag-agency.com/cases/

Referenties

https://research.aimultiple.com/future-of-conversational-ai/
https://research.aimultiple.com/government-chatbot/
https://research.aimultiple.com/finance-chatbot/
https://www.tidio.com/blog/benefits-of-chatbots/#benefits-for-business
https://dag-agency.com/?p=244133